Intergrerat
Stolpar nedförda direkt i ramen, inga klämmor krävs.

Skyddsnätet

Jumpking har marknadens mest stabila skyddsnät och ligger i framkant när det gäller säkerhet. Skyddsnätet är integrerat i ramkonstruktionen och fäster på insidan av kantskyddet vilket gör att det inte finns någon risk för klämskador mellan hoppduk och fjädrar. Skyddsnätet dämpar även kontakten med kantskyddet eftersom den mesta av kraften fångas upp av näten innan hopparen hinner landa på kantskyddet.

1. Nätet på insidan

Skyddsnätet fäster på insidan av kantskyddet vilket gör att det inte finns någon risk för klämskador mellan hoppduk och fjädrar. Skyddsnätet dämpar även kontakten med kantskyddet eftersom den mesta av kraften fångas upp av näten innan hopparen hinner landa på kantskyddet.

2. Integrerat

Det integrerade skyddsnätet innebär att nätstolparna är nedsatta direkt i ramen. Inga skruvar eller klämmor behövs. Det blir stabilt, hållbart och lättare att montera.

Ramen

4 benpar ger maximal stabilitet i studsmattans ram. Anledningen till att andra tillverkare har upp till 6 benpar (12 ben) är att tillverkaren vill att studsmattan skall uppta mindre hyllplats hos de stora varuhuskedjorna. Resultatet av detta blir dessvärre att studsmattan inte blir lika stabil som en studsmatta med färre benpar. Helst ska studsmattan vara helsvetsad men det är praktiskt omöjligt då det medför enorma paket att förvara och en studsmatta som inte går att plocka ihop. Ramen är tillverkad av kraftigt, galvaniserat härdat stål.

Benen har en diameter på 38-57 mm (beroende av modell och form) och är gjorda av galvaniserat stål. Det gör att studsmattan håller för stora påfrestningar.

Kraftig konstruktion
Kraftig konstruktion

Kantskyddet

Separat kantskydd och duk. Att ha kantskydd och duk hopsytt är inte att rekommendera. Om det går hål på duken är det mycket svårt att laga pga att det nästan är omöjligt att få in både kantskydd och duk in i symaskinen. Kantskydd av plastlaminat slits av väder och vind och då måste både kantskydd och duk bytas ut.

Jumpkings kantskydd är av tillverkade av ett kraftigt och vädertåligt material (55% Vinyl, 45% Polytethyleen).

Hoppduken

Polypropylenduk i mycket slitstarkt material och klarar stora påfrestningar under flera år utan problem. Se bara till att hålla studsmattan ren och från smuts och grus. Hoppa aldrig med skor som varit använda utomhus då det kommer att slita på studsmattan i onödan.

Fjädrarna

Kraftiga 3,2 mm tjocka galvaniserade fjädrar på 18 cm respektive 22 cm beroende av modell. Vi har även satsat på ett högre antal fjädrar än många av våra konkurrenter för att skapa en så behagliga och följsam studs som är möjligt för en studsmatta för hemmabruk.