Winter Is Coming …

Winter Is Coming … 1

… eller mer korrekt vintern är här eftersom stora delar av landet redan har börjat täckas med snö och graderna är på väg nedåt. Det är alltså för många snart dags för att plocka in sin studsmatta och ge den lite välbehövlig vintervila. Men hur ska man göra på bästa sätt och hur mycket behöver man plocka in? Vi har postat denna guide några gånger nu men det skadar väl aldrig med lite repetion så här kommer den igen:

snolage-sverige

Vi rekommenderar alltid våra kunder att plocka in så mycket av studsmattan som möjligt under vintern för att bibehålla dess kvalitéer och öka studsmattans livslängd. Det är ett ypperligt tillfälle att se över studsmattans alla delar och planera inför en eventuell reservdelsbeställning. Det ger dig även ett bra läge inför vårens montering då du enklare kan smörja in alla kopplingar (metall mot metall) för att minimera eventuella missljud och för att underlätta för framtida nedmontering.

Man kan generellt säga att man nedmonterar i omvänd ordning som man monterade studsmattan men det finns några saker att tänka på längs vägen.

      1. Börja med att fälla ner säkerhetsnätet på hoppduken och plocka sedan av stolparna. Själva skyddsnätet kan du låta sitta kvar i hoppduken och plocka in allt som ett paket. Då slipper du jobbet med att trä fast skyddsnätet igen.
      2. Avlägsna kantskyddet och plocka av samtliga fjädrar med hjälp av den medföljande fjäderdragaren. Se till att skyddsnät, hoppduk och kantskydd är helt torra innan de viks ihop och förvaras annars finns det risk för mögelangrepp.
      3. Det bästa är att även förvara ramen torrt och inomhus men du kan även låta stå kvar ute men använd då de medföljande svarta plastlocken för att täcka för stolphålen i ramen. Locken förhindrar att studsmattans ben blir vattenfyllda, vilket i värsta fall kan leda till frostsprängning. Det går även bra att täcka över själva ramen med en enklare presenning eller med ett anpassat överdragsskydd men se då till att rören är fria från vatten.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntlista Vi kommer att meddela dig så snart varan åter är i lager. Lämna bara din e-post och luta dig tillbaka så löser vi resten.