Vinterförvaring del 2 – nu lever vi som vi lär

Studsmatta inomhus under vintern

Kalla vindar blåser in över landet och vädret är minst sagt grått. Det enda som fortfarande var blått och grönt där ute var våra studsmattor i demo-parken. Men nu har de tagit skydd från höstrusket och myser bland lagerpallar, pepparkakor och glögg.

Till skillnad från föregående år så har vi valt att plocka in detta sista tecknet på att sommaren en gång faktiskt var här. Nu står våra studsmattor monterade på vårt lager och kommer att bjuda på möjlighet till inomhus-hoppning hela vintern.

Nu är vi dock fullt medvetna om att alla inte har den förmånen, att bara ställa in sin studsmatta utan att först nedmontera. Och vi får i dagarna många frågor i just det ämnet: ”hur man bäst vinterförvarar sin studsmatta”.

Vi rekommenderar alltid våra kunder att plocka in så mycket av studsmattan som möjligt under vintern för att bibehålla dess kvalitéer och öka dess livslängd. Man kan generellt säga att man nedmonterar i omvänd ordning som man monterade studsmattan men det finns några saker att tänka på längs vägen.

  1. Börja med att fälla ner säkerhetsnätet på hoppduken och plocka in ställningen med skumrören. Själva nätet kan du låta sitta kvar i hoppduken och plocka in allt som ett paket. Då slipper du jobbet med att sy fast säkerhetsnätet igen.
  2. Avlägsna kantskyddet och plocka av samtliga fjädrar med hjälp av den medföljande fjäderdragaren.
  3. Se till att säkerhetsnät, hoppduk och kantskydd är helt torra innan de viks ihop annars finns det risk för mögelangrepp.
  4. Ramen kan du låta stå kvar ute men använd då de medföljande svarta plastlocken för att täcka för hålen ramen. Locken förhindrar att studsmattans ben blir vattenfyllda, vilket i värsta fall kan leda till frostsprängning. Det går även bra att täcka över ramen med en enklare presenning.

Även om våra studsmattor har det fint och tryggt i sin nya bostad lovar vi dem en uteplats så fort vårens första strålar åter börjar värma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntlista Vi kommer att meddela dig så snart varan åter är i lager. Lämna bara din e-post och luta dig tillbaka så löser vi resten.