Vinterförvaring av studsmatta

Studsmatta täckt av snö

Vi rekommenderar alltid våra kunder att plocka in så mycket av studsmattan som möjligt under vintern för att bibehålla dess kvalitéer och öka studsmattans livslängd.

Man kan generellt säga att man nedmonterar i omvänd ordning som man monterade studsmattan men det finns några saker att tänka på längs vägen:

 1. Börja med att fälla ner säkerhetsnätet på hoppduken och plocka in ställningen med skumrören. Själva nätet kan du låta sitta kvar i hoppduken och plocka in allt som ett paket. Då slipper du jobbet med att sy fast säkerhetsnätet igen.
 2. Avlägsna kantskyddet och plocka av samtliga fjädrar med hjälp av den medföljande fjäderdragaren.
 3. Se till att säkerhetsnät, hoppduk och kantskydd är helt torra innan de viks ihop annars finns det risk för mögelangrepp.
 4. Ramen kan du låta stå kvar ute men använd då de medföljande svarta plastlocken för att täcka för hålen ramen (gäller enbart för vissa modeller). Locken förhindrar att studsmattans ben blir vattenfyllda, vilket i värsta fall kan leda till frostsprängning. Det går även bra att täcka över ramen med en enklare presenning men det allra bästa är som sagt att plocka in allt och för vara det torrt då det inte används.

Följ bruksanvisningens olika stegen i omvänd ordning när det är dags att nedmontera studsmattan/säkerhetsnätet. Försök inte att nedmontera någon del av studsmattans ram innan fjädrar och hoppduk har avlägsnats. Använd gärna handskar för att skydda dina händer från att klämmas under nedmonteringen.

2 kommentarer på “Vinterförvaring av studsmatta

 1. Roger säger:

  När ska man plocka in mattan? Är det frost som är största risken, och vad är det som tar stryk? Vill kunna hoppa så länge som möjligt 🙂

  mvh

  Roger

  • Eric säger:

   Hej Roger, bra fråga!
   Det viktigaste är att skydda studsmattan från snön och framförallt om mycket snö lägger sig på hoppduken. Det sliter på hoppduken och fjädrarna töjs ut i förtid.
   Men även frosten kan vara bra att undvika. Det finns risk att en del av rören kan ha blivit fyllda med vatten och om de inte dräneras (plockas i sär) så kan det i värsta fall leda till frostsprängning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntlista Vi kommer att meddela dig så snart varan åter är i lager. Lämna bara din e-post och luta dig tillbaka så löser vi resten.