Vår sak är Finlands

Vår sak är Finlands 1

Vad vet vi om Finland? Jag ska villigt erkänna att det är för lite, för egen del. Duktiga i hockey förstås. Jari Kurri, som spelade i samma kedja i flera år med Wayne Gretzky i Edmonton Oilers. Det är stort. Finska piroger? Eller är det Karelska? Bastu eller sauna är bra men skall man verkligen behöva piska sig med ris?

De Tusentals sjöarnas land. Nokia, korvsoppor, sisu, rejäla människor som gillar natur. Har dom plats för lite studsmattor emellan dessa sjöar? Ovalpod 17, vår egna monstermatta kanske vi kan glömma här?

Vad tycker finländarna om oss svenskar? Det gamla herrefolket som man ville göra sig fri från efter ungefär 600 års styre? Är vi ynkryggar och svikare efter vår tveksamma hjälp under andra världskriget där finnarna stred så heroiskt mot ryssarna under en av de värsta vargavintrarna i Nordens historia. I stort sett på egen hand.  Ingen sisuhjälp till vårt brödraland där. Ett politiskt rävspel.

Vår nya finländska hemsida hade premiär i mitten av Mars månad. Resultatet så här långt…Succé.

Populäraste modellen är flaggskeppet OvalPod 17. Inget problem med platsen där.

Om Finlands sak nånsin varit vår sak går att tvista om. Vår sak är definitivt Finlands. Vår studsmatta vill säga.

Känner du de taktfasta rytmerna?  Hör du de melankoliska tongångarna från den finska tangon?

Finland har just kommit närmre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntlista Vi kommer att meddela dig så snart varan åter är i lager. Lämna bara din e-post och luta dig tillbaka så löser vi resten.